Geluidsopname interview bij RTV Zaanstreek

In september 2018 werd driemaal het interview uitgezonden waarin Bert van Galen en ik in gesprek gaan over depressie, het huisartsenvak en mijn debuutroman ‘Halverwege het einde.’

 

82fc97c9-49c4-45cf-ae5e-1072b99aa9d9

 

Beluister de geluidsopname hier:

De volledige opname met beeld is te groot en kan ik vooralsnog hier niet plaatsen.

Auteur: Mascha Gesthuizen - auteur

Mascha Gesthuizen werd geboren in een klein dorp aan de Waal. Terwijl ze langs de oever fietste op weg naar school, verzon zij al verhalen. Mascha werkte tot 2014 als huisarts in haar eigen praktijk in de Achterhoek. Daarna startte zij met een opleiding aan de Schrijversacademie. Regelmatig trekt zij met haar hond het bos in om met een scherpe verhaallijn of een bijzonder plot thuis te komen. In mei 2018 is haar debuutroman 'Halverwege het einde' door Futuro Uitgevers uitgebracht. Momenteel schrijft zij aan haar tweede roman.

5 gedachten over “Geluidsopname interview bij RTV Zaanstreek”

 1. Goed interview, Mascha. Je hebt veel kunnen vertellen en ik hoop dat het nog meer bijdraagt aan de discussie over en het behandelen van depressie en vooral ook over zelfdoding.

  Geliked door 1 persoon

   1. Mooi om ook achtergrond van jou te horen. De aanzet tot het schrijven, de registratie van huisarts die je niet meer hebt voelt voor mij eigenlijk een beetje oneerlijk. In zoveel beroepen waarbij je kunde nodig hebt mag je blijven, jouw kunde is toch niet verloren gegaan….allemaal dingen die mij bezig hielden tijdens het interview en nog bezig houden.

    Like

   2. De frustraties die je beschrijft, heb ik, uit lijfsbehoud, achter me gelaten. Een actiegroep is bezig de regels veranderd te krijgen en mijn casus is, met vele anderen, gebruikt om de argumenten te illustreren.
    Hoe oneerlijk ook, dit proces heeft me wel het schrijven gebracht en daar ben ik echt heel blij om.

    Geliked door 1 persoon

   3. Het is fijn dat je ‘het mindere’ achter je hebt kunnen laten en je daarvoor in de plaats kunt schrijven, Mascha. Had ook niet het idee dat je frustraties met je meezeulde, dat heeft onze ontmoeting mij wel duidelijk gemaakt. Kon dat pas echt goed inzien na het lezen van het boek.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: