Loeiende stier weer stil

Loeiend ging de stier de maad juni in en nu is hij weer stil. De boektournee van de stier zit erop.Hij staat weer vredig in de wei te grazen, wachtend op wat komen gaat.

Terwijl hij het gras afscheurt, flisten de beelden van de tour voobij. Nooit eerer maakte hij mee dat een hele maand in zijn teken stond. Of ja, als sterrebeeld natuurlijk wel, maar dat is toch anders.

Foto: Mascha Gesthuizen

De afgelopen maand volgde hij twee rode lappen die hem brachten waar hij zijn moest. In maarliefst twee radio-interviews mocht hij alles loeien wat hij maar zeggen wilde. Bij radio Zaanstreek vroeg radiopresentator Bert va Galen hem de vlekken van het lijf. De tijd moest hij delen met voorganger Halverwege het einde en dat deed hij graag. Bij Radio Aalsmeer mocht hij muziek kiezen en werden de thmea’s uit het boek besproken. Alcoholisme en huiselijk geweld kregen er een plek in de strijd om zichtbaarheid en doorbreken van taboe.

Diverse winkels werden. door de stier bestormd. Overal waar hij kwam, ligt de stier op de tafels of voor de schappen. Toevallige bezoekers kochten een exemplaar en lieten dit meteen signeren, een onverwachtte verrassing voor lezer, boekhandelaar en schrijver.

Er stonden verschillende meet&greets gepland. Waardevolle bijeenkomsten waarin lezer en schrijver in gesprek gingen over de boeken, de gebakjes, het schrijfproces en ook de vakantieplannen, de beste koffie en de snelste fiets. De levens achter het boek zijn aan beide kanten ijk gevuld.

Het is niet gelukt alle plannen in juni gerealiseerd te krijgen. 18 jui is er nog Oscar en de stier, een bijeenkomst van Mascha Gesthuizen en schrijfster Yvonne Franssen, waarbij ook de uitgever aanwezig zal zijn. Er zal een spel gespeeld worden waardoor we nog meer van de auteurs te weten zullen komen. Verder gaat de stier 25 augustus op bezoek bij Boeken met Michel, voor omroep Noos.

We gaan ook nieuwe plannen maken. Heb jij een leuk idee of wil je samen iets organiseren rondom boeken, het schrijverschap of andere lezerszaken, reageer dan en wie weet gaan we samen iets tofs organiseren.

Auteur: Mascha Gesthuizen - auteur

Mascha Gesthuizen werd geboren in een klein dorp aan de Waal. Terwijl ze langs de oever fietste op weg naar school, verzon zij al verhalen. Mascha werkte tot 2014 als huisarts in haar eigen praktijk in de Achterhoek. Daarna startte zij met een opleiding aan de Schrijversacademie. Regelmatig trekt zij met haar hond het bos in om met een scherpe verhaallijn of een bijzonder plot thuis te komen. In mei 2018 is haar debuutroman 'Halverwege het einde' door Futuro Uitgevers uitgebracht. Momenteel schrijft zij aan haar tweede roman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: