De stier

De stier-roman van Mascha Gesthuizen

Liefde & Pijn
Drank & Vriendschap
Het koude water

In De stier gaat het om leven en overleven

De stier is een dynamisch boek vol verrassende wendingen

“Het verhaal is geschreven

De stier is vrij”

Samenvatting

De boerderij lig afgelegen. Wat zich daar afspeelt kan niemand vermoeden.

Bart en Joris groeien op met hun ouders op de boerderij. Er moet hard gewerkt worden, de verwachtingen zijn hoog. Een biertje kan de druk af en toe verlichten. Terwijl vader het gedrag van zijn jongens probeert te begrijpen door dat van zijn koeien te observeren, verkeert moeder voortdurend in tweestrijd; moet ze volgens de huwelijkse wetten haar echtgenoot steunen of moet ze haar kinderen in bescherming nemen tegen hun vaders wreedheid?

De jongens zijn er voor elkaar, tot Barts vriendin Olivia bij hem intrekt. Liefde en pijn. Vriendschap, drank, het koude water. Hoe blijf je overeind als niemand je helpt? Hoe ontwijk je het gevaar, als je het niet aan ziet komen?

Over de auteur Mascha Gesthuizen (1969) werkte tot 2014 als huisarts. Onbewust verzamelde ze in haar hoofd situaties en voorvallen die erom schreeuwden verteld te worden. Als schrijver weekt ze deze gebeurtenissen los van hun oorsprong en vat de beelden in tekst om de wereld te laten zien wat zich achter onze deuren afspeelt. Het verhaal van ‘De stier’ is deels tijdens de coronacrisis geschreven. Tijdens deze crisis waarin we opgesloten zitten met onze gezinnen, is de dreiging van huiselijk geweld groter. Terecht wordt hier aandacht voor gevraagd, maar bedenk dat huiselijk geweld van alle tijden is. Na de coronacrisis zal dit niet voorbij zijn. Niet voor niets is het spreekwoord ‘elk huis heeft zijn kruis.’ Ook huiselijk geweld kan dat kruis zijn.

Bestel de stier bij Libris:

https://libris.nl/boek/?authortitle=mascha-gesthuizen/de-stier–9789492939630

Bestel de stier bij bol.com

https://www.bol.com/nl/p/de-stier/9300000026031944/?bltgh=lW2wf6C2uD73jh1DxUtDdQ.2_9.10.ProductTitle