Halverwege het einde – Roman

Foto: Emma Harfterkamp – 2018

ISBN 9789492939012


Eén verhaal

over

Pijn, eenzaamheid

ik bevind mij

Op de rand van het bestaan

wanhoop valt als een zware deken over mij

keer op keer op keer

Ben ik ooit vrij?

Als hoofdpersonage Ubele opgroeit als kind van een afwezige vader en een stiefmoeder die er alles aan moet doen om zichzelf staande te houden, worden haar verantwoordelijkheden haar teveel en vlucht zij weg in depressies, tot ze, inmiddels huisarts, zich geconfronteerd ziet met een patiënt die in feite haar spiegelbeeld is en ze zich realiseert dat haar leven in gevaar is. In de roman Halverwege het einde beschrijft Mascha Gesthuizen het ontstaan van een depressie waardoor zij arbeidsongeschikt wordt. Het verhaal maakt factoren die een rol hebben gespeeld tot beelden. De lezer ervaart een voelbare druk bij het slechte beloop en laat zien hoe het kan gaan in een leven dat de potentie had om succesvol te zijn.

Hoe het leven is met een psychiatrische aandoening?

Mascha over haar verhaal: “Als huisarts heb ik vaak gezien hoe mensen worstelden met hun psychiatrische probleem. Het heeft lang geduurd voor ik me realiseerde dat ik zelf ook zo aan het worstelen was.  Toen ik voor mezelf toegaf dat ik depressief was, stond ik voor een volgend probleem: Naar wie ga je toe, als je zelf (huis)arts bent? Hoewel het taboe op psychiatrische ziekten gelukkig grotendeels geslecht is, is het nog steeds geen onderwerp dat je met je collega’s bespreekt als het jezelf betreft. Dit was voor mij een belangrijke reden om met mijn verhaal naar buiten te willen treden. Ik hoop dat anderen die zich hierin herkennen, wel tijdig de stap durven zetten om hulp te vragen. Je staat er niet alleen voor, ook al voelt het soms wel zo.”

Foto: Mascha Gesthuizen – 2019

Het indrukwekkende en aangrijpende verhaal Halverwege het einde (ISBN: 9789492939012)  het schrijversdebuut van Mascha Gesthuizen. De roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Halverwege het einde op Hebban

Hebban is dé boekensite van Nederland en België. Schrijvers en auteurs vinden elkaar, er zijn dagelijkse updates en als je de site regelmatig bezoekt, blijf je helemaal bij op boekengebied. Halverwege het einde heeft daar een eigen pagina waar je als lezer kunt vinden wat andere lezers vonden van het boek en je kunt de roman ook zelf beoordelen of er een recensie over schrijven als je het gelezen hebt. Ten slotte is er nog een auteurspagina van Mascha Gesthuizen op Hebban waar je naast informatie over de schrijfster ook haar andere romans kunt vinden en haar Topics en Blogs op deze site.

Bestellen

Bestel een gesigneerd exemplaar bij de auteur via het bestelformulier.

Over de uitgever

Foto: via website Futuro

Futuro Uitgevers is een moderne, op de toekomstgerichte multimediale uitgeverij van boeken, e-books, apps, e-learning en events.

%d bloggers liken dit: