
Eén verhaal
over
Pijn, eenzaamheid
ik bevind mij
Op de rand van het bestaan
wanhoop valt als een zware deken over mij
keer op keer op keer
Ben ik ooit vrij?
Als hoofdpersonage Ubele opgroeit als kind van een afwezige vader en een stiefmoeder die er alles aan moet doen om zichzelf staande te houden, worden haar verantwoordelijkheden haar teveel en vlucht zij weg in depressies, tot ze, inmiddels huisarts, zich geconfronteerd ziet met een patiënt die in feite haar spiegelbeeld is en ze zich realiseert dat haar leven in gevaar is. In de roman Halverwege het einde beschrijft Mascha Gesthuizen het ontstaan van een depressie waardoor zij arbeidsongeschikt wordt. Het verhaal maakt factoren die een rol hebben gespeeld tot beelden. De lezer ervaart een voelbare druk bij het slechte beloop en laat zien hoe het kan gaan in een leven dat de potentie had om succesvol te zijn.
Hoe het leven is met een psychiatrische aandoening?
Mascha over haar verhaal: “Als huisarts heb ik vaak gezien hoe mensen worstelden met hun psychiatrische probleem. Het heeft lang geduurd voor ik me realiseerde dat ik zelf ook zo aan het worstelen was. Toen ik voor mezelf toegaf dat ik depressief was, stond ik voor een volgend probleem: Naar wie ga je toe, als je zelf (huis)arts bent? Hoewel het taboe op psychiatrische ziekten gelukkig grotendeels geslecht is, is het nog steeds geen onderwerp dat je met je collega’s bespreekt als het jezelf betreft. Dit was voor mij een belangrijke reden om met mijn verhaal naar buiten te willen treden. Ik hoop dat anderen die zich hierin herkennen, wel tijdig de stap durven zetten om hulp te vragen. Je staat er niet alleen voor, ook al voelt het soms wel zo.”

Het indrukwekkende en aangrijpende verhaal Halverwege het einde (ISBN: 9789492939012) het schrijversdebuut van Mascha Gesthuizen. De roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Over de uitgever

Futuro Uitgevers is een moderne, op de toekomstgerichte multimediale uitgeverij van boeken, e-books, apps, e-learning en events.