Auteur van ‘Halverwege het einde’

Het indrukwekkende en aangrijpende verhaal Halverwege het einde (ISBN: 9789492939012)  het schrijversdebuut van Mascha Gesthuizen. De roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

IMG_7965

Als hoofdpersonage Ubele opgroeit als kind van een afwezige vader en een stiefmoeder die er alles aan moet doen om zichzelf staande te houden, worden haar verantwoordelijkheden haar teveel en vlucht zij weg in depressies, tot ze, inmiddels huisarts, zich geconfronteerd ziet met een patiënt die in feite haar spiegelbeeld is en ze zich realiseert dat haar leven in gevaar is. In de roman Halverwege het eindebeschrijft Mascha Gesthuizen het proces van het ontstaan van een depressie waardoor zij arbeidsongeschikt wordt. Het verhaal verteltde factoren die een rol hebben gespeeld bij het slechte beloop en laat zien hoe het kan gaan in een leven dat de potentie had om succesvol te zijn. Hoe het leven is met een psychiatrische aandoening.
Mascha over haar verhaal: “Als huisarts heb ik vaak gezien hoe mensen worstelden met hun psychiatrische probleem. Het heeft lang geduurd voor ik me realiseerde dat ik zelf ook zo aan het worstelen was.  Toen ik voor mezelf toegaf dat ik depressief was, stond ik voor een volgend probleem: Naar wie ga je toe, als je zelf (huis)arts bent? Hoewel het taboe op psychiatrische ziekten gelukkig grotendeels geslecht is, is het nog steeds geen onderwerp dat je met je collega’s bespreekt als het jezelf betreft. Dit was voor mij een belangrijke reden om met mijn verhaal naar buiten te willen treden. Ik hoop dat anderen die zich hierin herkennen, wel tijdig de stap durven zetten om hulp te vragen. Je staat er niet alleen voor, ook al voelt het soms wel zo.”

IMG_7947
Over de auteur

Mascha Gesthuizen werkte tot 2014 als huisarts in haar eigen praktijk in de Achterhoek. Als gevolg van chronisch recidiverende depressies werd zij arbeidsongeschikt, waardoor zij uiteindelijk haar huisartsregistratie verloor.
Sindsdien besteed ze haar tijd aan vrijwilligerswerk, het geven van lezingen en schrijven. In 2018 is haar debuutroman ‘Halverwege het einde’ verschenen bij Futuro Uitgevers. Een boek waarmee ze het taboe op depressie wil doorbreken door de lezer de hersenspinsels van hoofdpersoon en huisarts Ubele te laten ervaren.

Over Futuro Uitgevers

Futuro Uitgevers is een moderne, op de toekomstgerichte multimediale uitgeverij van boeken, e-books, apps, e-learning en events.