Nieuws en agenda

Verstrikt live

Op 12 februari 2020 gaat ‘Verstrikt’ live. De spraakmakende podcast van Maarten Dallinga, waaraan ik mijn bijdrage leverde, riep veel reacties op. Geïnterviewden gaan samen met Maarten in gesprek met elkaar en met de luisteraar. Ook ik ben erbij om de luisteraar te ontmoeten. Lees meer en meld je aan via de website van omroep Gelderland of via onderstaande link:

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2435584/Aanmeldformulier-Verstrikt-Live

Ik hoop je te ontmoeten!

Uitmarkt Amsterdam 2019

Futuro Uitgevers staat dit jaar op de Uitmarkt in Amsterdam. Samen met andere Futuro auteurs ben ik daarbij om jou te woord te staan en je vragen te beantwoorden. Natuurlijk neem ik exemplaren van Halverwege het einde mee om te verkopen, het is tenslotte de uitmarkt, en als je wil, schrijf ik er een mooie opdracht voor je in. Ik hoop tot ziens op 24 en 25 augustus in Amsterdam.

Wat staat er in maart 2019 op de agenda?

22 maart werk ik mee aan een video-interview over antidepressiva. Ik ben blij dat ik hiervoor ben uitgenodigd want het is een belangrijk onderwerp. Hier een korte impressie vakmijn ervaring met psychofarmaca: https://maschagesthuizen.nl/2018/02/12/opgehokt/

Van 25 tot en met 30 maart is De Week van de Psychiatrie. Lees er meer over in mijn blog https://maschagesthuizen.nl/2019/03/22/de-week-van-de-psychiatrie-2019/ Er komt deze week ook een mooie actie. Houd de site in de gaten!

Op 31 maart kun je kijken naar een live programma http://www.or6.nl/index.php/programma-s/sjpek-mit-eier waarin ik te gast zal zijn onder het motto ‘zelfs de dokter is gek geworden.’

Verjaardagsactie

Op 4 maart ben ik jarig en dat vier ik met een weggeefactie. Kijk onder blogs voor de actie.

Ik dacht in gedichten, ik dicht in gedachte

In elk contact ligt een afscheid besloten
Soms is dit er één van een ondraaglijke lichtheid
Is de stilte erna oorverdovend
En rest ons niets dan inspiratie

Nieuwsgierig naar meer?
Kijk dan naar de nieuwe pagina op mijn website: Poëma!
Op deze pagina verschijnen regelmatig gedichten van mijn hand, oude en nieuwe.

Interview bij omroep NOOS terugluisteren

Omroep NOOS is de regionale omroep voor Noord-Oost Overijssel maar natuurlijk via internet door heel Nederland te beluisteren. Op 21 november 2018 was ik daar te gast in het programma ‘Boeken met Michel.’ Dit wekelijks programma van Michel Oskam geeft auteurs en beeldend kunstenaars de gelegenheid om te komen vertellen over hun werk. Gasten nemen hun eigen muziek mee en vertellen waarom die belangrijk voor hen is.

Januari 2019

4756DD96-AB73-495E-A7D6-B18D37DE5C26

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

We spraken een uur naar aanleiding van mijn boek ‘Halverwege het einde’ en luisterden naar de muziek uit het leven van de hoofdpersoon. Als je het interview terug wil luisteren, kan dat hier:

of ga naar Boeken met Michel gemist op de site van Omroep NOOS en klik op de uitzending van 21 november 2018

Te gast bij omroep NOOS

Elke week ontvangt Michel Oskam in zijn programma ‘Boeken met Michel’ een auteur, beeldend kunstenaar of prominent voor een uur durend interview.

Als auteur van ‘Halverwege het einde’ zal ik 21 november 2018 te gast zijn om over mijn boek te praten. Ik mag mijn eigen muziek meenemen en daarover vertellen. Er is een prijsvraag waarbij je een exemplaar van ‘Halverwege het einde’ kunt winnen en misschien lees ik een fragment uit het boek.

Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Je kunt luisteren op woensdagavond van 19.00-20.00 uur.

Achtergronden in Mijn Geheim 23

Dinsdag 13 november 2018 verscheen een nieuwe uitgave het blad ‘Mijn geheim.’ In deze uitgave, nummer 23,  vind je een vijf pagina tellende bijdrage over het verhaal achter “Halverwege het einde.’ Bovendien kun je kans maken op een van de vijf exemplaren van Halverwege het einde die het blad weg mag geven. De volgende Mijn Geheim verschijnt 27 november, dus je hebt nog even de tijd om dit nummer, 23,  te halen.

Rectificatie

Bij de foto die in Mijn geheim geplaatst is, staat de verkeerde fotograaf vermeld. De foto is gemaakt door Charles Keijser http://www.charleskeijserfotografie.nl/

3AFF967E-A350-4A6E-BD4E-5E541BBB3241

Boek en legger

Een dag te laat om mee te nemen naar Sittard waar ik samen met Yvonne Franssen -auteur- te gast zal zijn bij boekhandel Krings. Maar mijn boekenleggers zijn gereed  en klaar voor verzending bij de drukker. Voortaan ontvang je de boekenlegger bij elk gesigneerd exemplaar van Halverwege het einde, zolang de voorraad strekt.

Direct bestellen? Bestel hier je boek

Boekenlegger

2 november 2018

7 november 2018

Hey het is okay-omgaan met depressie

Bibliotheek West Achterhoek organiseert samen met Mascha Gesthuizen, auteur van het boek “Halverwege het einde” en Stichting 113 zelfmoordpreventie, een lezing over omgaan met depressies en het praten over suïcide.

staand op betonbank met boek

Mascha Gesthuizen is huisarts geweest in Gaanderen. Het thema depressies fascineert haar, mede door gebrek aan openheid over artsen met psychische klachten. Reden voor haar om het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal te schrijven.

Stichting 113 biedt o.a. laagdrempelige hulp met online en telefonische hulpverlening door vrijwilligers en professionals.

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is of direct of indirect te maken heeft met depressies.

Waar?
Bibliotheek West Achterhoek, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem
Wanneer?
7 november 2018,
Aanvang 20.00 uur, sluiting 22.00 uur
Aanmelden
Bibliotheek West Achterhoek, inschrijven lezing

3 November 2018

Thriller ontmoet roman

Halverwege het einde vallen de Schaduwen op hun plek. Het is zover! Thriller ontmoet roman live.

Op 3 november 2018  van 14.00 uur tot 15.30 uur gaan Yvonne Franssen -auteur van Schaduwen- en Mascha Gesthuizen -auteur van Halverwege het einde- met elkaar in gesprek over boeken, schrijven, het auteursschap en alles wat spontaan voorbij komt.

Nieuwsgierig naar wat zij te vertellen hebben? Kom dan 3 november naar Boekhandel Krings Brandstraat 23, 6131 CS, Sittard

Geef hier aan of je interesse hebt.

Winactie

Boekenwebsite Thrillers and More bezoekt boekpresentaties, schrijft recensies en interviewt schrijvers. Dit alles delen ze natuurlijk via hun site maar ook via de sociale media.

Er zijn ook regelmatig winacties en je maakt nu kans op ‘Halverwege het einde.’ Dus heb je nog geen exemplaar, bezoek dan snel hun site:

Winactie Thrillers and More

IMG_0470

oktober 2018

Zeg maar nee, dan krijg je er twee!

Eerdere mededelingen over het kunnen publiceren van de tv-opname waarin Bert van Galen mij voor RTV Zaanstreek interviewde over huisartsen, depressie en mijn debuutroman, kunnen de prullenbak in. Want hier is hij:

Interview RTV Zaanstreek sept 2018

Veel kijk- en luisterplezier!

Nieuw op mijn pagina: direct naar mijn Topics op Hebban, de site voor en door lezers

logo_share

Hebban is dè site voor en door lezers. Je vindt er informatie over ontelbare boeken en auteurs. Er staan elke dag nieuwe blogs van schrijvers op en op het Topic-platform wordt  door lezers en schrijvers gediscussieerd. Romans lezen zonde van je tijd?  is de link naar mijn meest recente Topic op Hebban. Voor mijn overige Topics kijk je op Discussier mee op Hebban. Ik ben benieuwd naar jouw mening!

Om de hoek hoe, bij Bruna KronenburgHoe vind je als debutant de weg naar de winkels? Gewoon binnenlopen! Bij Bruna Kronenburg in Arnhem, bij mij om de hoek, koop ik vaak een paar boeken voor op vakantie. Dus als ik er toch ben, vraag ik meteen of mijn boek als roman van een schrijver uit de buurt wellicht een ereplaatsje verdient. Nu ligt er een stapel speciaal voor Bruna gesigneerde exemplaren op een van de tafels. En daar ben ik trots op!
Bruna Kronenburg
6 augustus 2018 MG

‘Halverwege het einde’ vindt weg naar bibliotheken

D400F313-FED8-4612-B4C9-F4E05364A64E.JPG


Begin augustus kreeg mijn uitgever van NBD Biblion een positieve recensie over ‘Halverwege het einde.’ Binnenkort is het boek dus gewoon te leen bij de bibliotheek.
6 augustus 2018 MG

Radiodebuut!

IMG_9093


Op 5 juli beleef ik mijn radiodebuut. Ik stond ooit op de planken, was zelfs een keer op tv maar was nooit eerder te horen op de radio. Door radio Amsterdam FM ben ik uitgenodigd om aanstaande donderdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur live te komen vertellen over mijn roman ‘Halverwege het einde.’ En dat doe ik graag! Ik hoop dat je luistert.
Meer informatie over Radio Amsterdam FM vind je hier.
2 juli 2018 MG