Verstrikt

De podcast van journalist Maarten Dallinga voor Omroep Gelderland over zelfmoord. Hoe is het om zelfmoordgedachten te hebben? Hoe is het om nabestaande te zijn? Wat kun je doen om zelfmoord te voorkomen? Dit en meer beluister je in vijf indrukwekkende afleveringen waarin Maarten Dallinga in gesprek gaat met mensen die op de een of andere manier met zelfmoord te maken hebben of hebben gehad.

Trailer ‘verstrikt’

In ‘Halverwege het einde’ worstelt hoofdpersoon Ubele met haar depressies en suïcidaliteit. Anno 2019 is het praten over zelfmoord nog altijd een taboe. Door hier aandacht aan te besteden in mijn roman en door het geven van lezingen, hoop ik een bijdrage te leveren aan het gemakkelijker bespreekbaar maken van deze thematiek.

Maarten Dallinga beoogt hetzelfde met zijn podcast ‘Verstrikt.’ Ik heb dus niet lang na hoeven denken over de vraag of ik hieraan een bijdrage zou willen leveren. Vanuit mijn persoonlijke ervaring vertel ik in meerdere afleveringen wat suïcidaliteit voor mij betekent en welke rol het speelt in mijn leven.

Vanaf 9 november 2019 zijn wekelijks de vijf afleveringen uitgebracht. Vanwege de vele reacties werd 14 december nog een bonusaflevering uitgebracht waarin je kunt horen hoe de hele podcast ontvangen is. Alle zes de afleveringen staan voor je klaar bij Omroep Gelderland en bij je favoriete podcastapp.

Leef mee met betrokkenen die hun zeer persoonlijke verhalen delen. Leer van informatie van cursusleiders en andere beroepsmatig betrokken mensen die hun ervaringen vertellen. Luister naar adviezen van 113 zelfmoordpreventie. Beluister en beleef deze podcast. Laat je raken. Maak zelfmoord bespreekbaar.

Link per aflevering

http://gld.nl/Mo61

Heb je vragen of behoefte aan een gesprek naar aanleiding van de podcast of de informatie op deze pagina. Neem dan contact op met 0900-0113.