Hannes keuze – Roman

ISBN: 9789492939814

Foto: cover Hannes keuze

Hannes keuzes is de derde roman van Mascha Gesthuizen. De roman is in april 2022 verschenen.

Flaptekst

Het is 1952 als een jonge ongehuwde vrouw afstand doet van haar pasgeboren baby.

Hanne is een vrolijke vrouw die al jong op eigen benen staat. Na de nodige omzwervingen komt ze Barend tegen, de man van haar dromen. Er is alleen één probleem: hij is getrouwd. Hun geheime relatie speelt zich af in het huis dat hij voor haar koopt en ze krijgen zelfs twee kinderen. Maar hoe lang kan Hanne dit leven volhouden?

Chrissie leeft een gelukkig leven als haar ouders plotseling omkomen bij een auto-ongeval. Na hun dood vindt Chrissie papieren die een afschuwelijk geheim onthullen. Samen met haar beste vriendin gaat ze op zoek naar de waarheid.

De vrouwen treffen elkaar en vinden zichzelf terug in de ander. Er ontstaat een band die liefde en haat kent. Het einde van Hannes leven nadert. Hoe kan Chrissie haar helpen bij het maken van de belangrijkste keuze in haar leven?

Over de auteur: Mascha Gesthuizen (1969) werkte tot 2014 als huisarts. Onbewust verzamelde ze in haar hoofd situaties en voorvallen die erom schreeuwden verteld te worden. Als schrijver weekt ze deze gebeurtenissen los van hun oorsprong en vat de beelden in tekst om de wereld te laten zien wat zich achter onze deuren afspeelt. Voor ‘Hannes keuze’ heeft de schrijfster zich opnieuw laten inspireren door maatschappelijke thema’s. Hoe kan ze ook anders als voormalig huisarts. ‘Deze thema’s spelen achter de meeste deuren waar wij naar kijken als we door de straten lopen. Ons niet bewust van strijden die gestreden worden, oordelen we over wat we zien. Maar niet voor niets is het spreekwoord: elk huis heeft zijn kruis.

Hannes keuze op Hebban

Hebban is dé boekensite van Nederland en België. Schrijvers en auteurs vinden elkaar, er zijn dagelijkse updates en als je de site regelmatig bezoekt, blijf je helemaal bij op boekengebied. Hannes keuze heeft daar een eigen pagina waar je als lezer kunt vinden wat andere lezers vonden van het boek en je kunt de roman ook zelf beoordelen of er een recensie over schrijven als je het gelezen hebt. Ten slotte is er nog een auteurspagina van Mascha Gesthuizen op Hebban waar je naast informatie over de schrijfster ook haar andere romans kunt vinden en haar Topics en Blogs op deze site.

Waarom de armband van Hanne de armband van Hanne werd

Het boek Hannes keuze heeft op de cover een afbeelding staan van een armband. Op de foto zie je het boek en een armband uit de serie die gebruikt is voor het maken van de cover.

De cover van deze roman is extra special want de armband van Hanne bestaat echt. Lees erover in deze blog.

Afstandsmoeders

De Paulastichting in Oosterbeek speelt in Hannes keuze een belangrijke rol.

‘Tussen 1956, toen de adoptiewet werd aangenomen, en 1984, toen abortus legaal werd, stonden tussen de 13.000 en 20.000 vrouwen hun pasgeboren baby af. De kinderen waren bestemd voor adoptieouders, die wél getrouwd waren. De Raad voor de Kinderbescherming, maatschappelijk werk én religieuzen die veel tehuizen voor ongehuwde moeders runden, werkten hieraan mee. ‘ (Omroep Gelderland 6 juni 2020.) Lees meer via Omroep Gelderland.

De Paulastichting kwam vlak voor het verschijnen van Hannes keuze in het nieuws bij de NOS. Op Facebook is er een pagina in relatie tot de Paulastichting. Afstandsmoeders werden gedwongen hun baby’s weg te geven. Ook via Trouw is er veel informatie te vinden over dit tehuis, afstandsmoeders en adoptie in de jaren ’50-’60’-70.

Bestellen

Bestel een gesigneerd exemplaar van Hannes keuze via het bestelformulier.

%d bloggers liken dit: